ספרים רבים נכתבו אודות המעבר משכיר לעצמאי ועל האנרגיה הדרושה לביצוע המהלך, אולם ראוי להביא בפני השכיר הישראלי המתלבט, מעבר לייעוץ אישי שהוא מוזמן לתאם עמנו ללא התחייבות, כמה נקודות שצריך לקחת בחשבון.
הנקודה החשובה ביותר הוא גיבוי מבת או בן הזוג והמשפחה בכלל שכן בתחילת הדרך הזמן הפנוי שיש למי שמתחיל ללמוד לנהל עסק הוא מועט מאוד וכדאי לגייס את המשפחה כדי שתתמוך במהלך. ללא תמיכה של בן/בת זוג אין שום סיכוי למהלך כזה. מעבר לכך, השנתיים הראשונות של ניהול עסק עצמאי (הדבר בולט יותר ביזמות של עסק חדש ופחות ברכישת עסק פעיל אך גם שם יכולים הדברים להגיע לכך) הן שנתיים של השקעת משאבים בעסק לצורך שיקום, פיתוח, שיווק, גיוס וכו' שבמהלכן רמת ההכנסה נפגעת ועמה רמת החיים של המשפחה כולה! לא תמיד ניתן למשוך משכורות באותו סדר גודל מיד עם רכישת העסק !. לעיתים רוכשים את העסק שני שותפים כאשר ניתן למשוך רק סדר גודל של משכורת אחת עד לפיתוח מוצלח של העסק, אשר אמור להיות בעדיפות גבוהה בשנים הראשונות. לשם כך צריך להכין הן את המשפחה ברמה המנטלית ולהיערך מבחינת חסכונות ומשאבים מתאימים על מנת שלא להגיע לסכסוכים קשים עם בני הזוג או להזנחת העסק.
חשוב מאוד ברכישת עסק לא למנף יתר על המידה את ההון העצמי על מנת שלא להעמיס קשיים תזרימיים המותירים אתכם לחסדיהם של בנקים או ספקים במתן אשראי. עדיף לנהל עסק קטן יותר ולפתח אותו מאשר לקנות עסק גדול עם מינוף בנקאי או אחר שיכביד מאוד על ההתנהלות.
כדי לנהל עסק עצמאי דרוש אופי ואורך רוח מיוחדים והדבר אינו מתאים לכל אחד. העבודה בעסק עצמאי היא בתחילת הדרך סביב השעון ואינה מותירה את הפנאי שיש כאשר עובדים כשכירים ויוצאים לחופשת סוכות או פסח.
מהצד השני אנו סבורים שמי שאינו יכול לסבול את חוסר היציבות שיש כיום בעבודה כשכיר וסבור כמונו כי טמונה בניהול עסק עצמאי מידה בלתי מבוטלת של חופש, לעשות אך ורק בשביל עצמכם, גם אם לעיתים זה קשה יותר – יפה שעה אחת קודם, ואין טעם להמשיך להרגיש לנצח בכלוב של זהב ולהמתין לפנסיה ככל שהיא קיימת.
כמו כן, אנו סבורים כי פורשים בכירים מצה"ל או מענפי המשק השונים יכולים להתמודד עם ניהול חברה על אף שנדרש שינוי תפיסתי משמעותי במעבר משכיר לעצמאי שאין לזלזל בו גם אם הפורש ניהל עסקים או גופים אדירים.
נשמח לתאם פגישה אישית ללא התחייבות.